Ajax – Heracles; Wie stopt de opmars van Hagebeuk?

0
1421

Dani Hagebeuk mocht de speelronde afsluiten, samen met Bryan Hessing. Ajax verloor nog geen punten, en kwam elke wedstrijd dominant uit de bus.

Dat Heracles met een voorsprong begon was dan ook een grote verrassing. Een strakke aanval creƫerde de 1-0 voor Bryan Hessing. Hagebeuk moest aan de slag.

Heracles zette zichzelf verdedigend op en gaf weinig kansen weg. Toch was de eerste grote kans voor Heracles. Na een goed combinatiespel ging een schot van Bryan voorlangs.

Toch ging Ajax in de 44e minuut langszij. Er werd een gaatje gevonden in de verdediging van de Heraclieden en die eerste grote kans aan de kant van Ajax werd direct afgestraft. Gareth Bale maakte het verschil.

Ajax ging in de tweede helft door waarmee het begon. Direct uit de kleedkamers schoot Ronaldo op doel. Een nette redding volgde. Een stressvolle periode volgde. Veel rommelige momenten volgden. Corner na corner en dribbel na dribbel. Heracles kwam de verdediging niet uit en de Gea draaide overuren in het shirt van Almelo.

Het was dan ook geen verrassing dat Ajax op voorsprong kwam. Hagebeuk liet de controle niet los. Ook de 3-1 viel knap. Een flink afstandsschot van Ruud Gullit maakte het verschil.

Een tackle van Renato Sanches in Heracles shirt sloot de wedstrijd uiteindelijk af. De scheidsrechter zag geen andere keuze dan direct rood. Einde wedstrijd.

Alweer laat Ajax geen punten liggen. Wie stopt de opmars van Hagebeuk?

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here