Excelsior met moeite langs Willem II

0
12847

Ondanks zijn verkoudheid zet Danny Hazebroek vanaf het begin druk op de verdedigende linies van Daniel Kuipers. Vrijwel direct na de aftrap levert dat al de eerste kans van de wedstrijd op. De keeper is echter al gewaarschuwd voor de sterke aanval van de nummer twee van de E-Divisie en redt goed.

Even later is het zowaar Willem II dat de eerste grote kans van de wedstrijd krijgt. Bale heeft een vrije doortocht op de keeper, maar Kuipers weet niet te profiteren van dit zwakke moment van Hazebroek. En zoals het wel vaker gaat in het voetbal is het Hazebroek die namens de Rotterdamse club daarna al snel de score opent. En de supporters van Excelsior hebben daarna nog meer reden tot juichen, want uit de volgende aanval weet Hazebroek ook de 2 – 0 erin te prikken.

Via een geplaatst afstandsschot weet het Willem II van Daniel Kuipers vlak voor rust nog weer terug in de wedstrijd te komen. Een goede aanval in de extra tijd wordt niet afgerond en dus wordt

Na rust golft het spel ook op en neer. Kansen worden echter niet benut. In de slotfase verdwijnt een heerlijke pegel uit een vrije trap ook niet in het doel van Excelsior. Een minuut later is het via een kopbal wel raak. Een opgestoken vlag van de grensrechter zorgt er echter voor dat dit doelpunt wordt afgekeurd. In de resterende tijd tot het fluitsignaal weet Hazebroek onder de druk van Kuipers uit te voetballen.

De conclusie na dit heerlijke gevecht is dat Danny Hazebroek met Excelsior prima zaken blijft doen in het klassement. Het gat met koploper Ajax is – in ieder geval voor even – één punt.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here