Feyenoord – PSV; Een overtuigend Feyenoord maakt het verschil

0
1167

De tweede wedstrijd van vandaag is in de Eredivisie een flinke pot. Feyenoord – PSV in de rumoerige Kuip is altijd een fiks verhaal. Feyenoord begon scherp aan de wedstrijd en binnen no time kwam er een eerste kopkans aan. Neuer, deze keer in het shirt van PSV, wist de bal te redden.

Feyenoord kwam na 12 minuten toch op voorsprong. Gareth Bale kwam na een snelle aanval voor en kon de bal in de lange hoek langs de keeper krijgen.

Pas na 29 minuten kon PSV echt iets forceren. Na een knappe dribbel werd het eerste schot op doel gevonden.

Feyenoord was de partij met de grootste kansen. Een geweldige dribbel van George Best kwam nogmaals dichtbij de goal, maar hij kon de route binnen de palen niet vinden.

In de tweede helft kwam PSV beter uit de boeken, maar na een tackle in de zestien mocht Feyenoord voor een penalty aanleggen. Ruudje Gullit (wie anders) tikte de bal zacht langs de keeper. Na de 2-0 besloot Quinten van der Most defensiever te gaan staan en het op de counter te gooien.

Maakte het een verschil in het spelbeeld? Nee, totaal niet. Feyenoord bleef scoren. De 3-0 viel en ook de 4-0 stond op het vizier. Dribbels in de zestien meter van PSV zeiden genoeg over het spelbeeld. Romal Abdi had vandaag in Rotterdam bijzonder weinig te zeggen.

Met 3-0 floot de scheidsrechter af, en dat zei genoeg over de wedstrijd. Quinten werd later zelfs uitgeroepen tot speler van de week, en dat was zeker terecht.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here