sc Heerenveen – Roda JC: Een ver reisje

0
1253

Ruud Gullit en George Best bij Roda JC, Roda begint met fikse investeringen. Een idee wat ze in Kerkrade vaker dit seizoen hadden gehoord.

De wedstrijd met een dominant Heerenveen, waar Niels Krist ineens alleen in de zestien meter leek te staan. Een echte kans kon er echter niet gemaakt worden. Toch kwam Heerenveen verrassend op voorsprong. Na een slechte vrije trap van Roda leken de profs van het Eredivisieteam wel te spelen. Een counter die we vaak hebben gezien op het veld was ook in de E-Divisie een succes.

Het duurde echter niet lang waarna een combinatie van Lionel Messi en George Best uitdraaide op een knap doelpunt voor Roda. De Friese Niels Krist mocht weer opnieuw beginnen.

Toch leek Tom Heijnen de draai te hebben gevonden. Steeds vaker kreeg hij een pootje ertussen bij het uitverdedigen. Het was tegen de rust dat Roda na een prachtige boogbal nog de lat raakte. Het bleek het laatste wapenfeit van de eerste helft te worden.

De tweede helft sloeg open met vooral een erg dominant Heerenveen. Niels Krist ging vol gas, en scoorde uiteindelijk na een rommelige corner. Was dat genoeg? Nope. Eigenlijk direct scoort Roda de tegengoal. Het haalde Niels Krist niet van zijn plan af. Roda kwam nauwelijks van de eigen helft af en continue leek Heerenveen naar de goal te bouwen.

En dan scoort Heerenveen na een bijzonder rommelige counter. In het echte voetbal was hij afgekeurd, maar zo werkt dat online natuurlijk niet. Tom Heijnen probeerde daarna de overhand te pakken, maar kleine foutjes en een drukkend Heerenveen liet hem eigenlijk niet meer in het spel te komen.

Krist kwam tevreden uit de bus, Tom Heijnen baalde na de wedstrijd vooral van zichzelf. Het zou voor het puntenaantal geen verschil maken. De drie punten mogen in Friesland blijven.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here